Menüpontok

Seprűvéna kezelés, hajszálér kezelés

 

Az érbetegségek, érelváltozások bizonyos típusai, mint például a seprűvénák általában nem hordoznak komolyabb egészségügyi kockázatot, mégis foglalkoznunk kell velük, mert esztétikai, kozmetikai szempontból már beavatkozást igényelhetnek. A seprűvéna, a pókvéna érelváltozás a venolák, a hajszálerek a bőrfelületen átlátszó kék-lila-piros pókhálószerű mintázatai.

 

A seprűvéna ma már biztonságosan kezelhető különböző lézeres eljárásokkal, injekciós kezelésekkel, amelyekkel a seprűvéna részben, vagy teljesen hatékonyan eltüntethető a bőrfelületről.

Mi a seprűvéna?

A seprűvéna egy érrendszeri elváltozás, tulajdonképpen egy visszérbetegség, ahol a vénák - a szívbe a vért visszaáramoltató része az érrendszernek - az idő múlásával kitágulnak, a vénákban lévő billentyűk zárási képessége romlik, pangó vér szaporodik fel és a pangó vér elemei az erek falán át a környező szövetekbe szivárog.

seprűvéna

A seprűvéna - mint hajszálér elváltozás - alapvetően nem hordoz egészségügyi kockázatot

A seprűvéna betegség általában nem jár kellemetlen tünetekkel, de idővel a szövetközi állományban felhalmozódhatnak a bomlástermékek, és a bőr vérellátása is romolhat, illetve ezen kitágult szakaszok hajlamosak lehetnek gyulladásra is. A varikozitás  kialakulása hosszú folyamat eredménye. Kezdetben csak 1-2 mm vastagságú, finom , kékes, seprűszerű erecskék figyelhetőek meg, főleg a combokon, vádlik felett, melyek  rendszerint  egy kissé tágabb központi véna körül rendeződnek. A seprű-vénák  funkcionális  zavart nem okoznak, esztétikailag azonban nagyon zavaróak lehetnek.

A seprűvéna általában a comb és a lábszár elváltozása, a megjelenő apró hajszálerek eleinte főképp esztétikai problémát jelentenek, de jobb bőrgyógyásszal konzultálni, mert a tünetek akár komolyabb egészségügyi problémákat is jelezhetnek. Ha már megjelentek a seprűvénák akkor látatlanba is kijelenthető, hogy az érintett végtag vénás és nyirokkeringése nem tökéletes.
Ugyan a seprűvéna főképp az alsó végtag elváltozása, de az arcon, a nyakon vagy a dekoltázs bőrén is kialakulhat.

Mi okozza a seprűvénák kialakulását?

A primer vagy elsődleges varikozitás, visszérbetegség és ezen belül a seprűvénák kialakulásának oka többnyire  a veleszületett kötőszöveti gyengeség, gyakran a betegeknek egyéb erre utaló panasza is van pl. aranyér, vagy lúdtalp.

A hajlamosító tényezők közül a nem(nőknél gyakoribb a seprűvéna), terhesség, egyéb hormonális hatások, fogamzásgátló szedése, az álló munkavégzés, fokozott fizikai terhelés , túlsúly, idősebb kor, a nem megfelelő ruházat(szoros fehérnemű, zokni, harisnya vagy nadrág ), a rossz cipő(magassarkú cipő) viselése emelhető ki.

Hogyan kezelhető, tűntethető el a seprűvéna a bőrfelületről?

A vénák nagyobb elváltozásai, a nagyfokban tág visszerek, a visszér kezelése érsebészeti feladat. Ha valamilyen oknál fogva nem történik műtét, a végtag folyamatos kompressziós kezelése (fáslizása) feltétlen szükséges
A kisebb visszértágulatok, ezen belül seprűvénák kezelésére alapvetően két módszer van, az injekciós kezelés és a lézeres kezelés.  

A szklerotizáló (hegesítő) injekciós kezelés során steril gyulladáskeltő anyagot fecskendezünk a  tágult erecskébe. A mesterségesen kiváltott gyulladás miatt az érfal összetapad, benne  a keringés megszűnik, majd idővel az ér felszívódik, megszűnik a seprűvéna.

A lézeres seprűvéna kezelés esetén nagy energiájú és speciális hullámhosszú lézerfénnyel világítják meg a seprűvénás bőrfelületet, aminek hatására az ér szelektíven felmelegszik, károsodik, majd felszívódik.

seprüvéna kezelés

A seprűvéna kezelés, hajszálér kezelés a nagy hatékonysággal végezhető lézeres kezelések közé tartozik,
legtöbbször 1-2 kezelés is elegendő a seprűvénák eltüntetéséhez, csökkentéséhez.

Mit kell tudni a lézeres seprűvéna kezelésről?

A seprűvénák kezelésére, eltüntetésére az egyik leghatékonyabb és legkíméletesebb módszer a lézerfény kezelés, ahol speciális hullámhosszúságú, energiájú fényimpulzusokat használnak a bőrfelület besugárzására. A Pannonderm esztétikai lézercentrumban az amerikai Cynosure Elite 1064 nm-es hullámhosszúságú lézerfénnyel működő orvosesztétikai berendezése dolgozik, amely hatékonyan és biztonságosan teszi lehetővé a vékony visszerek kezelését.

Lézeres seprűvéna kezelésA lézeres kezelésnél a meghatározott energiájú és frekvenciájú lézer fény energiája szelektíven nyelődik el a szövetekben. Ez azt jelenti, hogy bizonyos szövetrészek kevés energiát nyelnek el, míg az érben lévő hemoglobinban (vérfesték) több energia nyelődik el, az érfal felmelegszik, károsodik,  összetapad, majd  felszívódik. A lézeres hajszálér kezelés során tehát a tágult ér lassan és természetes módon tűnik el. A környező szövet struktúrák és a  felszíni  hám nem károsodik, a kezelés teljesen biztonságos. A lézeres besugárzásnál ugyan értelemszerűen a bőrfelszín is felmelegszik, de a készülék a beépített hűtésének köszönhetően a bőrfelületet folyamatosan hűti, így a kezelt ebből jóformán semmit nem vesz észre.

Már egy lézerkezelés is rendkívül eredményes lehet, de a folyamat súlyosságától és kiterjedtségétől függően a kezelések száma egyénre szabottan változhat, amit a szakorvos az első konzultáción a beteggel közösen meghatároz.
A kezelések után javasolt a végtag felpolcolása, fáslizása. Ha átmeneti enyhe fájdalom vagy égő érzés jelentkezne jegelés vagy termálvizes hűtőspray jótékony hatású.

Mind a csak esztétikai panaszt okozó seprűvénák lézeres kezelése , mind a nagyobb  értágulatok műtéte után fontos tudni, hogy a  nem a betegség okát hanem a tünetét kezeltük. A hajlam vagy ok  továbbra  is megmarad, ezért hogy  megőrizzük az elért esztétikus eredményt  és ne újuljanak vissza  a nem kívánt értágulatok a lábak megfelelő  fáslizása,  a rendszeres és kíméletes  testmozgás,  a megfelelő ruházat  és cipő viselése szükséges.

Hogyan történik az első konzultáció, a kezelések?

Az első konzultációt a Lézercentrumban minden esetben tapasztalt bőrgyógyászok végzik, akik alapos vizsgálatot követően a körülmények figyelembevételével kiválasztják a megfelelő kezelést és tájékoztatják a pácienst a várható lépésekről, lehetséges mellékhatásokról.
A kezelések időtartama a kezelt felület méretétől függ. Általánosságban egy tenyérnyi (10 x 10 cm-es) felület kezelése körülbelül 20 - 25 percet vesz igénybe. A seprűvéna kezelések a nagy hatékonysággal végezhető lézeres kezelések közé tartoznak, legtöbbször 1-2 kezelés is elegendő lehet a kívánt állapot eléréséhez, a seprűvéna eltüntetéséhez, vagy mértékének csökkentéséhez. Intézményünkben a kezeléseket minden esetben bőrgyógyász szakorvosok végzik, akik a kezelést követően segítenek az esetlegesen szükséges rugalmas pólya szakszerű felhelyezésében is.

Hogyan lehet kezelésre, vizsgálatra jelentkezni?

Amennyiben vizsgálatra, vagy kezelésre kíván jelentkezni Esztétikai lézercentrumunkba,
úgy kérjük az oldalon található » bejelentkezési űrlapot kitölteni és elküldeni számunkra,
vagy keresse kollégáinkat » ügyfélszolgálatunkon!


»

seprűvéna

visszérbetegség

seprűvéna kezelés

hajszálér kezelés

venola

seprűvéna lézeres eltüntetése


© 2015. Pannonderm.hu · Pannonhalma · Minden jog fenntartva!