Menüpontok

Esztétikai lökéshullám terápia kezelések

 

Az elsősorban különböző mozgásszervi panaszok kezelésére kitalált lökéshullám kezelést hamar felfedezte a szépségipar is, hiszen a lökéshullám terápia hatékonyan alkalmazható a bőr alatti szövetek stimulálására, a vérkeringés javítására, fokozására, a szövetek öngyógyító, regenerálási folyamatainak katalizálására.

 

1. CELLULITKEZELÉSEK

Narancsbőr kezelés lökéshullámmalA cellulit a bőr irha rétegében lerakódó salakanyagokat jelenti, amelyek a környező szövetekből magukhoz vonják a vizet, és egyre nagyobb gömböcskéket alakítanak ki. A felgyülemlett nedvesség ödémát okoz, a megduzzadt csomók egymással találkozva felszakítják a rostok rácsszerkezetét, így a bőr felülete a narancs héját utánzóan egyenetlenné válik. Súlyosságot tekintve három állapotot különböztetünk meg:

1.fázis » Ebben a fázisban a narancsbőr csak az úgynevezett csípés-teszttel válik nyilvánvalóvá. Mikor ujjainkkal összecsípjük a bőrfelületet, feltűnnek a narancsbőrre jellemző gödröcskék. Amennyiben a lökéshullám-terápiát ebben a stádiumban kezdjük meg, nagyon jó eredményekre számíthatunk.

2.fázis » A második fázisban a narancsbőr szabad szemmel felismerhető. Jól megfigyelhető a hullámos bőr, főleg feszített izomzaton. Az érintett terület kevésbé rugalmas és feszes.

3.fázis » A második fázisban a bőrelváltozások, gödröcskék és mélyedések folyamatosan láthatóak. A bőr állandó hullámos megjelenést mutat. A lökéshullám-terápia mellett az étkezési szokások gyökeres változtatására és rendszeres mozgásra van szükség.

A kezelés mellé kifejezetten erre a problémára gyógytornász által összeállított fizikai programot kínálunk, vagy egyéb sporttevékenység végzése hetente többször is erősen ajánlott!

Nagyjából 2 - 3 liter víz fogyasztása szükséges naponta, ebből 0.5 - 1 liter közvetlenül a terápia után. A kezelés hatásosságát jelentősen növeli a kiegyensúlyozott táplálkozás is.

cellulitkezelés lökéshullám terápiávalcellulitkezelés lökéshullám terápiával

Javasolt lökéshullám kezelések száma:

Cellulit mértéke összesen hetente
cellulit 1. fázis  8 - 10 2-3
cellulit 2. fázis     9 - 12 2-3
cellulit 3. fázis 10 - 14 2-3

 

2. FELKAR/ALHAS IZMOK ÉS SZÖVETEK GYENGESÉGE

Esztétikai kezelőfejünkkel javítani tudunk a felkar és alhas megereszkedett struktúráján.

A felkar kezeléseknél a nyirokcsomók irányába haladva a kezelőfejet kissé rányomva a bőrfelületre két kézzel végezzük a terápiát. A felkar belső részét eleinte statikus, majd dinamikus módon kezeljük.

Az alhast érintő kezeléseknél választott energiaszintet a páciens egyéni fájdalomküszöbéhez mérten választjuk ki úgy, hogy a kezelés minden esetben fájdalommentes legyen. A terápiát két kézzel végezve egyik kezünkkel bőrredőt képzünk az alhasi szakaszon, míg a másik kezünkkel a kezelőfejet 45o-os szögben tartva dinamikusan kezeljük a problémás területet.

szövet megereszkedés kezelés - lökéshullámszövet megereszkedés kezelés - lökéshullám

Javasolt kezelések száma:

Testrész összesen hetente
felkar 8 - 10 2-3
alhas 10 - 12 2-3

 

3. FOGYÁSI, TERHESSÉGI CSÍKOK (STRIA)

A striák a feszülés irányára merőleges lilásvörös csíkok, amelyek később fehér színűvé fakulnak. A csíkok jellemzően nagy hízás és fogyás után jelentkeznek, esetleg éppen ezért terhesség vagy intenzív testépítés következtében.

A bőrnek három rétege van. Az első, külső réteg neve epidermis, azaz felhám, melyet a középső, dermis követ, mely a bőr rugalmasságáért és alakjáért felelős. Itt alakulnak ki a striák. Mikor valaki sokat hízik, hirtelen túl sok izmot épít, vagy terhes lesz, a bőr középső rétege hosszabb időre kinyúlik. Ez okozza a striákat: a bőr elveszíti rugalmasságát, s az izomrostok közötti kapcsolat megszakad.

Kialakulásuk oka tulajdonképpen az, hogy a bőr alatti kötőszövet nem tud ugyanolyan ütemben növekedni, mint a bőr felső rétege, így megreped vagy elszakad. A kötőszöveti gyengeséget a mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozás is fokozhatja, azonban sajnos a genetikai meghatározottság is negatív irányban befolyásolja a folyamatot.

Ebben a problémában ugyanis – éppúgy, mint a narancsbőrnél – főleg a nők érintettek, mivel a női kötőszövet sokkal lazább szerkezetű, hiszen csak így tud alkalmazkodni a terhességhez.

terhességi csík kezelés - lökéshullámterhességi csík kezelés - lökéshullámterhességi csík kezelés - lökéshullám

Javasolt kezelések száma:

Testrész összesen hetente
stria a csípőn 10-12 2-3
stria a combon   10-12 2-3
stria a fenéken 12-16 2-3

 

Hogyan lehet kezelésre, vizsgálatra jelentkezni?

Amennyiben vizsgálatra, vagy kezelésre kíván jelentkezni Esztétikai lézercentrumunkba,
úgy kérjük az oldalon található » bejelentkezési űrlapot kitölteni és elküldeni számunkra,
vagy keresse kollégáinkat » ügyfélszolgálatunkon!


»

lökéshullám

esztétikai lökéshullám-terápia

cellulitkezelés

terhességi csíkok

izom és szövetgyengeség


© 2015. Pannonderm.hu · Pannonhalma · Minden jog fenntartva!