Menüpontok

Kémiai TCA bőrhámlasztás

 

A kémiai hámlasztások olyan kezelések, amelyet ha valaki egyszer kipróbál, akkor szinte biztos, hogy beleszeret. Minden páciensnek ajánljuk, aki szeretné megőrizni bőre egészségét, aki a finom ráncokon, pigmentfoltokon, hegeken szeretne javítani! Önmagában, vagy lézeres és egyéb kezelésekkel kombináltan használjuk. Nincs olyan korosztály akinek ne lenne szüksége peelingre, fiatalkori pattanásos és időskori napfénykárosodott bőrön egyaránt remek a hatása.

Hogyan működik a hámlasztás?

A kémiai hámlasztások a bőr felső rétegeinek eltávolításával tulajdonképpen kontrollált sebgyógyulást indítanak be, így késztetve a bőrt megújulásra, regenerációra és kollagén átrendeződésre.

A hámlasztás erősségétől függ a mélység, illetve a végeredmény. Megkülönböztetünk felszínes, középmély és mély hámlasztást. Különböző hámlasztások léteznek a használt hatóanyagoktól függően is,  minden esetben bőrtípust és bőrproblémát figyelembe véve  választunk peelinget.

Középmély hámlasztások: a kezeléseket kizárólag orvos végezheti!

Ráncok, szemkörnyéki szarkalábak, felső ajakpír feletti ún. cigerettaráncok, pigmentfoltok, öregedő, foltos dekoltázs, nyak és kézfej kezelése a fő alkalmazási terület. Ezek azok a kezelések, amelyekre mindenkinek szüksége van egy bizonyos életkor felett, a teljes bőrfelszínt képesek megújítani. A pattanások után visszamaradt nem túl mély hegek ugyancsak elsimulnak ennek hatására. Az arcon gyakran terhesség után, vagy fogamzásgátlók hatására megjelenő májfoltok gyakran nehéz terápiás problémát jelentenek, de TCA hámlasztás az ilyen esetekben is hatékony lehet. A felkar külső felszínén tapintható érdes tüskék (follikuláris hiperkeratózis) megszüntetésére is kiválóan alkalmas. 

Általunk alkalmazott triclorecetsavas (TCA) hámlasztás:

A triklórecetsavas hámlasztások az orvosi középmély hámlasztások leggyakrabban választott eljárásai. A bőrnek nem csupán a legfelső rétegét távolítjuk el, hanem kicsit mélyebbre hatolva serkentjük a kötőszöveti rostok újratermelődését is. 15%-os, 23%-os és 43%-os oldatokkal végezhetünk hámlasztást a kezelendő bőrproblémától függően. 

Hogyan zajlik a kémiai hámlasztás?

A bőr különösebb előkészítést nem igényel. A bőr tisztítása után vattapálcával végzett körkörös mozdulatokkal visszük fel a kémiai hámlasztó anyagot.  A kezelés nem igényel érzéstelenítést, de kb. 1-2 perces behatási idő alatt égő, csípős érzés tapasztalható. Ezután az arcon bőrpír látható, s a bőr feszülni kezd, ami másnapig fokozódik. A behatási idő leteltével azonnal nyugtató, regeneráló utókezelő krémmel masszírozzuk be a kezelt bőrfelületet mely a fájdalmat is csillapítja. Ezután megindul egy látványos lemezes hámlás, mely alatt a megújult bőr látható (sebképződés nincs!). Ezt a hámlást nem lehet semmivel hatékonyan elfedni. Általában 3 nap után befejeződik a hámlás, utána ismét lehet közösségbe menni. Mivel az új bőr erősen fényérzékeny, nagyon fontos az otthonra előírt kezelést, tehát a megfelelő utókezelő krémek használatát és a szigorú fényvédelmet betartani!

Hányszor kell hámlasztani?

Arcon a 4 kezelésből álló kúrát heti 1 alkalommal szükséges ismételni 4 héten át. Egyéb testfelszíneken a később induló hámlás miatt 2-4 hét szünetekkel végezzük a szintén 4 kezelésből álló kúrát. Ezt követően a kúrák 6 hónap kihagyásával újra ismételhetők.

Mik az előnyei?

Komoly alkalmazási tapasztalattal bíró, magas minőségű anyagok alkalmazásával biztonságosan, jól tervezhetően folytathatóak a kezelések. 


Hogyan lehet a bőrhámlasztás kezelésre jelentkezni?

Amennyiben vizsgálatra, vagy kezelésre kíván jelentkezni Esztétikai lézercentrumunkba,
úgy kérjük az oldalon található » bejelentkezési űrlapot kitölteni és elküldeni számunkra,
vagy keresse kollégáinkat » ügyfélszolgálatunkon!


»

bőrhámlasztás

kémiai bőrhámlasztás

triklór-ecetsav TCA

orvosi mélyhámlasztás

bőrmegújítás


 

© 2015. Pannonderm.hu · Pannonhalma · Minden jog fenntartva!