Menüpontok

Ajak és ráncfeltöltések, ránctalanító botox kezelések

 

A kezelések gyakorlott szakorvosi közreműködéssel, korunk élvonalbeli és ellenőrzött minőségű anyagainak felhasználásával történnek!

 

AJAK ÉS RÁNCFELTÖLTÉSEK

A ráncfeltöltő anyagokkal történő kezelések akkor a leghatékonyabbak, amikor a kezelendő ránc, redő a bőr rugalmatlanságából ered! Az erősen petyhüdt, megereszkedett bőr töltőanyagokkal történő kezelése kevésbé hatékony, mivel a bőr töltőanyagokkal történő kezelése nem a ráncok eltüntetését, hanem azok feltöltését jelenti. A ráncok teljes eltüntetése nem kivitelezhető, a ráncfeltöltő kezeléssel azok mélységét lehet jelentősen csökkenteni, ezáltal válik az arc fiatalosabbá.

A kezelés menete

A kezelés megkezdése előtt a kezelendő bőrfelületet fertőtlenítjük és érzéstelenítjük, ez történhet érzéstelenítő krémmel, vagy injekciós érzéstelenítéssel. Intézményünkben rendelkezünk Cryo-6 típusú hideglevegős hűtőberendezéssel, amely alkalmazásával még komfortosabbá teszük a kezelés menetét! Az érzéstelenítést követően nagyon vékony tűvel a töltőanyagot a bőrbe, vagy a bőr alatti rétegbe juttatjuk. A kezelés időtartama területtől függően 10-40 perc. A végleges eredmény nem látható rögtön, mivel a szúrás nyomán duzzanat alakul ki, ami látszólag megnöveli a kezelés eredményét, főleg ajakfeltöltést követően. A hyaluronsavval történő feltöltő kezelés hatása átlagosan 6-8 hónap, amely esetenként lehet rövidebb és ennél jóval hosszantartóbb is. A kezelés tartóssága függ a páciens bőrtípusától, egyéni alkati kötőszöveti sajátosságaitól, életkorától és életvitelétől, a kezelendő ránc mélységétől, a szervezet egyéni reakciójától.

A kezelést követően a kezelt területet néhány napig kímélni kell, kerülve a túlzott mimikát, nevetést, sok beszédet és a rágóizmok túlzott igénybevételét. Továbbá a bőrpír megszűnéséig nem javasolt a kezelt területet napoztatni, kerülendő a szolárium és a szauna.

A kezelést akadályozó tényezők, lehetséges szövődmények

A kezelés gátját jelenthetik: túlérzékenység az adott implantációs anyagra, nagyon rossz általános állapot, fennálló bőrbetegségek, herpes, idegen anyagoktól való félelem, autoimmun betegségek, véralvadásgátló készítmények használata.

A töltőanyagokkal való ráncfeltöltő kezeléseknek lehetséges szövődményei és kockázatai vannak. A kezelést követően a kezelt felület kipirosodhat, ödéma, viszketés és enyhe fájdalom, érzékenység jelentkezhet a beszúrási ponton. Ezek 72 órán belül elmúlnak, az ajkak esetében 1 héten belül. Az injektált terület átmenetileg megduzzadhat és elszíneződhet. A ritkán előforduló allergiás jelek, láz, lüktető fájdalom esetén azonnal forduljon kezelőorvosához!

 

RÁNCTALANÍTÓ BOTOX KEZELÉSEK

A Botulinum A toxin a mimikai izmok mozgatásának gátlásával fejti ki ránctalanító hatását az arcon, amely hatás kb. 3-4 hónapig tart. 

A kezelés menete

A botox kezelést megelőzően a kezelendő bőrfelületet fertőtlenítjük, majd egy nagyon vékony tű segítségével bejuttatjuk a bőrbe a megfelelő mennyiségű anyagot. A kezelést követően jégzselével hűtjük az injekciózott pontokat. Botox injekciózást követően néhány órával nem szabad napozni, szoláriumozni, a kezelt területet masszírozni, hajolgatni és megerőltető fizikai munkát végezni.

Lehetséges szövődmények

A kezelés után leggyakrabban fellépő esetlegesen előforduló mellékhatások: hányinger, influenzaszerű tünet, fejfájás, az injekciózás helyén fájdalom, bevérzés, ödéma, bőrvörösség, égető érzés. Ezek az esetlegesen felmerülő mellékhatások kb. 2 hét alatt elmúlnak. Nagyon ritkán a szemhélyak ptózisa (bénulása) is jelentkezhet, amely szövődmény kb. 4-6 hétig tarthat.

© 2015. Pannonderm.hu · Pannonhalma · Minden jog fenntartva!