Menüpontok

Orvosi mikro-pigmentálás, orvosi tetoválás

 

Számos veleszületett betegség, vagy szerzett betegség esztétikai nyomokat hagy a páciens bőrfelületén, rontva a bőrfelület megjelenését és az érintett életminőségét. A különböző orvosi beavatkozások, a balesetek nyomai is ott hagyják általában kézjegyüket hegek, forradások formájában a bőrfelületen, amelyek aztán több esetben lelki sebekként is terhelik tulajdonosukat. Az orvosi tetoválás ezen a területen nyújthat segítséget.

Humán orvosi mikro- pigmentálás, orvosi tetoválás
Az orvosi tetoválás eljárás keretében a páciens veleszületett vagy szerzett betegségei látható nyomait enyhítjük, a bőrfelület színének, hatásának a normálistól való eltéréseit csökkentjük, ezzel javítva a beteg életminőségét. Az orvos-esztétikai tetoválásnak nincs hatása magára a betegségre, ami az elváltozást okozta, ez az eljárás nem gyógyít, nem végez tüneti kezelést, csupán a betegségből, balesetből származó bőrsérülés, bőrelváltozás kényelmetlenséget okozó látható nyomait probálja csökkenteni, vagy eltüntetni.

Az orvosi tetoválás eljárás
Az orvosi tetoválás mint eljárás alapvetően és lényegesen nem különbözik a tetoválás kozmetikai ágától a sminktetoválástól, megfelelő színű és méretű pignenteket viszünk a bőrfelületbe, az elváltozás negatív optikai hatását csökkentendő, enyhítendő. Az orvosi tetoválás esetében azonban komolyabb felkészültség, speciális tudás és felszereltség és fokozottan bőrbarát pigment, festékanyag szükséges lévén hogy ezen kezelés alatt sokszor már eleve valamiképpen sérült bőrszövettel kell dolgoznia a tetoválónak.

Ebben az esztétikai eljárásban nagyon fontos tetováló bizos keze, a tapasztalat, hiszen a páciens látható bőrfelületén kell dolgozni. Könnyebb esetben a bőrfelületen mutatkozó szín- és kontúrbéli eltéréseket pigmentálva a környező bőrfelülettel azonos árnyalatúvá enyhítjük optikailag az eltérést, de van amikor egy hiánypótlás esetén kontúrosan kell megrajzolni a híányzó bőrrészletet.

Milyen elváltozások esetén jöhet szóba az orvosi tetoválás?
 

 • Balesetek utáni hegek, sebhelyek látható hatásainak csökkentése esetén
 • Műtéti hegek esztétikai hibáinak enyhítésére
  (itt a meglévő hegeket lehet a bőr színnel megegyező orvosi tetoválással korrigálni, de fontos tudni, hogy az eljárás a felszíni egyenetlenséget nem szünteti meg)
 • Pigment rendellenességek, festékhiányos területek (pl: vitiligo, leukoderma esetei) pigmentpótlására
 • Plasztikai beavatkozást követő rendellenesség esetén
 • Bőrsérülések, égési sérülések látható nyomainak enyhítése esetében
 • Mellbimbó, és udvar korrekciójára, pótlására
  (emlő eltávolítást követő helyre állító plasztikai műtét után, vagy a mellbimbó és/vagy udvara pigment hiánya miatt, mellbimbó és udvarának teljes vagy részleges elkészítése, az eredetivel megegyező formára és színnel)
 • Betegség okozta szőrzetvesztés hatását kompenzálandó
  (bizonyos betegségek és különösen a daganatos betegségek kemoterápiás kezelése során elvesztheti a beteg a szőrzetét - pl. szemöldök, szempilla -, amit akár több technikával is lehet korrigálni, az onkológussal egyeztetve még a kemoterápiás kezelés előtt is.
 • Hajszálsűrítés, sűrűbb hajas fejbőr hatás elérésére
  (a fejbőr orvosi tetoválásával a haj hiányát lehet korrigálni akár a forgónál lévő hiányt vagy foltokban kihullott haj látványát is enyhítheti, mind nők, mind férfiak esetében.)
 • Nyúlszáj optikai korrekciójához
  (nyúlszáj esetén a száj eltérését lehet korrigálni, megadva egy új „tökéletes” természetes formát a szájnak illetve egyúttal a száj feletti részt is korrigáljuk)
   

Orvosi tetoválás esetek és a látható eredmények

Vitiligo melamin hiány kezelése Areola - mellbimbó helyreállítás Vitiligó - pigmenthiány tetoválás Areola - mellbimbó tetoválás


Az orvos-esztétikai tetoválás menete

Mint minden hasonló esetben a beavatkozást itt is egy személyes konzultáció előzi meg, ahol megállapítjuk a szükséges kezelés fajtáját, a szükséges kezelésszámot, az alkalmazandó pigment színt és megbeszéljük a pácienssel a várható eredményeket. Ezen konzultáció során dől el, hogy egyáltalán a kezelés elvégezhető-e, vagy más beavatkozásra lenne szükség?

Az első kezelés során először kialakítjuk a formát, kiválasztjuk a megfelelő színt és elvégezzük a szükséges pigmentációt. A természetes hatás érdekében nem egy, hanem legalább 3-4 féle árnyalatot használunk függően a bőrszíntől, a területtől és a munkától. A kezelés általában minimum két órát vesz igénybe, de ez természetesen a felület méretétől és a bőr érzékenységétől függően változhat.

Az orvosi tetoválás általában több kezelést igényel, egy kezelés csak ritkán hozza a várt eredményt, inkább kettő, vagy több beavatkozás után alakul ki az esztétikailag is tökéletes eredmény.

orvosi tetováló mester - Gáspár Melinda

Gáspár Melinda, orvosi és professzionális kozmetikai tetováló mester

A Pannonderm Centrumban az orvosi, esztétikai tetoválásokat Gáspár Melinda tetováló mester végzi, aki porcelánfestői múlttal, sminktetoválói tapasztalatokkal a háta mögött immár több éve a orvos-esztétikai tetoválások jeles képviselőjének is számít Magyarországon.
"Amikor találkoztam a humán orvosi pigmentálás lehetőségével - pl. a hegek tetoválása, pigment hiányos állapotok, műtéti hegek, nyúlszáj, pl. Vitiligo, Leukoderma, tüneteinek testszínnel történő elfedése - éreztem, hogy ez az a szakterület, amely igazán magával ragad, és amelyben úgy érzem, hogy egy olyan űrt tudok kitölteni munkámmal, amelyben eddig Magyarországon nem létezett megfelelő szolgáltatás."Hogyan lehet az orvosi-tetoválás kezelésre jelentkezni?

Amennyiben vizsgálatra, vagy kezelésre kíván jelentkezni Esztétikai lézercentrumunkba,
úgy kérjük az oldalon található » bejelentkezési űrlapot kitölteni és elküldeni számunkra,
vagy keresse kollégáinkat » ügyfélszolgálatunkon!


»

orvosi tetoválás

esztétikai tetoválás

hegtetoválás

mellbimbó tetoválás

hajtetoválás


 

© 2015. Pannonderm.hu · Pannonhalma · Minden jog fenntartva!