Menüpontok

Bőrfiatalítás, lézeres ránctalanítás

 

A kor előrehaladtával főleg az arcon, nyakon, a dekoltázs bőrén, kézfejeken a bőr fakóvá, rugalmatlanná válik, pigment foltok, szarusodási zavarok, értágulatok, ráncok és szarkalábak jelennek meg. De van megoldás! Lézeres bőrfiatalító, ránctalanító eljárásunk bizonyítottan sérülés nélkül újítja meg a felszíni hám és kötőszövet elemeit, fiatalítja a bőrt, csökkenti a ráncok, szarkalábak számát!

 

Mindezek oka, hogy a bőrt alkotó sejtek működése csökken ,a hámsejtek érése lassul, a pigmenttermelés egyenetlenné válik, az irha kötőszövetes rostjai meggyengülnek és feltöredeznek. A legutóbbi évtizedek a fénnyel történő bőrfiatalítás elterjedését hozták, ezek közül leghatékonyabbnak a lézeres kezelés bizonyult. A 80-as években derült fény a szelektív fototermolízis jelenségére ,amelynek az a lényege,hogy a bőr különböző színes struktúrái  különböző színű lézerfénnyel külön-külön kezelhetőek anélkül, hogy egyéb elemek károsodnának. A kezelés során új kollagén rostozat alakul ki, ez biztosítja a bőr rugalmasságát, ránctalanságát és ezáltal a fiatalos megjelenést.

A bőr öregedése bőrfiatalítással kompenzálható

A bőr öregedésében genetikai tényezőkön kívül főleg környezeti hatásoknak (dohányzás, helytelen táplálkozás), különösen pedig a napsugárzásnak van szerepe.

A napfény káros hatásai  

A bőrre legerőteljesebb hatása az ultraibolya sugaraknak van. Az UV fény nem látható,hullámhosszúság szerint A, B és C típust különböztetünk meg. Kis mennyiségben jótékony hatású és szükséges például a D-vitamin képződéséhez, nagyobb adagban viszont tönkreteszi a hámsejtek DNS állományát, lebontja a folsavat (vérképzéshez szükséges), a hámrétegen áthatolva pedig a kötőszöveti rostokat is károsítja, így szerepe van a ráncok kialakulásában.

Tartós UV-hatásra a korral egyre gyakrabban alakulhatnak ki különböző bőrdaganatok.

Az UV-A sugárzásnak a melanoma (rosszindulatú festéksejtes daganat), az UV-B sugárzásnak főleg a bazálsejtes bőrdaganat és a laphámrák kialakulásában van szerepe.

A bőr természetesen védekezik  a káros sugárzástól,a hám elszarusodása és  pigmenttermelés  fokozódik ,tehát lebarnulunk. A vastagabb szaruréteg és a nagyobb mennyiségű pigment szórja a napsugarakat és nem engedi annak mélyebb bőrrétegekbe jutását, de ezzel együtt bőrünk érdesebbé válik és  a korral együtt járó egyenetlen pigmenttermelés miatt foltossá is .

1. Mit tehetünk a bőröregedése ellen?

A megelőzéshez fontos az egészséges életmód, megfelelő táplálkozás, sportolás, dohányzás elhagyása, napfény kerülése (főleg nyáron 11-15 óra között, de télen síeléskor vagy víz alatt pl. búvárkodáskor is érdemes megfelelő fényvédelemről gondoskodni!).
A már kialakult tünetek kezelése évezredes küzdelemre tekinthet vissza. Számos eredményes eljárás jelent meg a különböző kozmetikumok, arcliftingek, hámlasztásos,szálbehúzásos és feltöltő kezelések során. A legutóbbi évtizedek a fénnyel történő bőrfiatalítás elterjedését hozták, ezek közül a leghatékonyabbnak a lézeres kezelések bizonyultak. A 80-as években derült fény a szelektív fototermolízis jelenségére ,amelynek az a lényege,hogy a bőr különböző színes struktúrái a különböző színű lézerfénnyel külön-külön kezelhetőek anélkül, hogy egyéb  elemek károsodnának.

bőr öregedése, ráncok, szarkalábak

Az ember bőrének, arcbőrének fiatalsága, vastagsága csökken az életkorok számával,
és csökken a kollagén tarlalom, a bőr feszessége fokozatosan eltűnik, megjelennek a ráncok, szarkalábak.

A ráncoknak alapvetően két fajtája van, az egyik az úgynevezett dinamikus ránc-ezeket az arcizmok mozgása hozza létre(mimikai ráncok ilyenek pl. a szemkörnyéki szarkalábak, vagy a homlokráncok).

A másik típus a korral egyre kifejezettebbé váló statikus ráncok, például az orrszárnyaktól a szájzugig húzódó (nazolabialis) ráncok vagy a szemöldökök közti mély függőleges ráncok.

 

Bőrfiatalítás, ránctalanítás lézerrel2. Lézeres bőrfiatalítás

A Cynosure Elite + 1064 nm hullámhosszúságú lézerfény az enyhén vagy közepesen fénykárosodott bőrűek számára a leghatékonyabb.

3. Mennyi kezelésre van szükség és milyen mellékhatások lehetnek?

A tünetektől függően 2-6 kezelés szükséges, melyeket havonta érdemes ismételni. Kedvező változások már 2-3 hét után is észlelhetőek, de a végeredmény csak 3-6 hónap után alakul ki (ennyi idő szükséges az új kollagén rostok kialakulásához). Az öregségi pigmentfoltok, az értágulatok elhalványodnak vagy teljesen eltűnnek, a ráncok kisimulnak, az egész bőr fiatalosabbá és üdébbé válik.

A kezelés kb. 30 percet vesz igénybe, enyhe csípő érzéssel járhat, azonban mivel a kezelések alatt a bőr hűtéséről a készülék folyamatosan gondoskodik, így lényeges fájdalommal nem kell számolni.

A kezelések között és után legalább 3 hónapig szükséges minimum 30-as faktorszámú fényvédelemről gondoskodni. A módszer kombinálható ráncfeltöltéssel vagy botox-kezeléssel.

4. Mennyi ideig tart a kezelés hatása? 

Életmódtól függően 3-5 év.A kezelés az igényeknek megfelelően megismételhető.

 

Hogyan lehet kezelésre, vizsgálatra jelentkezni?

Amennyiben vizsgálatra, vagy kezelésre kíván jelentkezni Esztétikai lézercentrumunkba,
úgy kérjük az oldalon található » bejelentkezési űrlapot kitölteni és elküldeni számunkra,
vagy keresse kollégáinkat » ügyfélszolgálatunkon!


»

bőrfiatalítás

arcfiatalítás

lézeres arckezelés

ránctalanítás

bőrfeszesítés

lézeres ránctalanítás


© 2015. Pannonderm.hu · Pannonhalma · Minden jog fenntartva!