Menüpontok

HIFU - fókuszált ultrahang kezelés, bőrfiatalítás

 

A HIFU betűszó az angol High-Intensity Focused Ultrasound/Nagy intenzitású fókuszált ultrahang kezelés rövid megnevezése, mely mind az nevéből is következik magas frekvenciájú hanghullámokkal fejti ki hatását. Új eszköze a kozmetikának és bizonyos esetekben alternatívája a plasztikai sebészeti beavatkozásnak!

A kezelés méltán lett népszerű úgy a külföldi, mint a hazai közönség körében, hiszen pár óra alatt akár 5-10 évet is fiatalít!

 

HIFU - bőrfiatalítás

A kezelés 2-3 hónap alatt, naponta apró változásokkal fejti ki hatását; eredménye több évig is kitarthat. További előnye az eljárásnak, hogy az emberi szervezet öngyógyító folyamatait használja a bőr újraépítésére, ezért az arc természetes karaktere megmarad – egykori fiatalabb önmagunk az eredmény. A kezelés a laza, megereszkedett bőrre van a legnagyobb hatással. 1-2 mm-t emel a szemöldökön, feszesíti a száj melletti mimikai ráncokat, jelentősen megemeli a megereszkedett tokát és feszesíti a dekoltázst.

A HIFU ultrahangos kezelési kúra feszesebb, simább felszínű bőrt eredményez; a ráncok mélysége csökken, a tág pórusok összeszűkülnek, a szemöldök vonala megemelkedik. A kezelést követően rögtön vissza lehet térni a normál hétköznapi tevékenységünkhöz.

 

 

A technológia leírása

A HIFU tehát egy fókuszált ultrahang kezelés, ahol a kezelőfej úgy lett kialakítva, hogy a belőle kilépő ultrahang hullámok egy pontban metsszék egymást, és ott az együttes hatásuk felerősödjön. Az ultrahang mechanikus rezgésbe hozza a sejteket, ami megemeli a szöveti hőmérsékletet. Abban az apró pontban, ahol a hullámok találkoznak, a hőmérséklet 65-80°C közé emelkedik. Ilyen hőmérséklet mellett égési sérülés, károsodás éri a sejteket. A környező szövet viszont épen marad. (A kezelés viselhető fájdalommal jár, mely nagyban függ az egyéni tűrőképességétől.)

Magát a hatást, és az eljárás érzékenységét is úgy lehet legjobban elképzelni, mint amikor a nagyítóval egy pontban meggyújtunk egy papírlapot. Ha elég erősen süt a nap, ha ügyesen tartjuk a nagyítót, akkor egy pici pontban gyullad csak meg a papír, a környezetét nem tudjuk meggyújtani. Ha pedig felhős az ég, vagy remeg a kezünk, és nem találjuk el a fókuszponttal a papírt, akkor az égvilágon semmi sem történik egy kis melegedésen kívül. (Ez különbözteti meg a különböző kategóriájú gépeket egymástól, tökéletes fókuszpontú és hosszútávon jól működő gépet nehéz gyártani.)

A HIFU technológia nem ismeretlen más gyártók számára sem, de igen kevesen képesek egy olyannyira precíz fókuszpontot létrehozni, mely az UTIMS A1 védjegyévé vált, s amely lehetővé teszi a bőr kíméletes, de mégis látványos megújulását. A HIFU kezelőfej egy lövés alkalmával 10-20 ilyen pontot éget egy vonalban, egymástól 1-1,5 mm távolságra a bőrbe, pontosan meghatározott mélységben. Egy teljes arc kezelés során összesen több ezer (teljes arckezelésnél 6-10.000) pici hő-sérülési pont keletkezhet.

Ahogy az apró sérülések a bőr mélyén elkezdenek gyógyulni, feszesebb, frissebb lesz a szövet. A regenerációs folyamat eredménye néhány hét után már nagyon szépen látszódik. Ezen kívül időközben elindul egy hosszabb távú folyamat, mert a kezelés során keletkezett hő a bőr különböző rétegeiben különféle sejtek működését kezdi stimulálni, ami a kezelést követő hónapokban tovább fokozza az első körben elért hatásokat:

 • 1,5 mm-es mélységben újraépül az elasztin-szerkezet,
 • 3 mm-nél a fibroblast sejteket aktiváljuk (ezek termelik a kollagént),
 • 4,5 mm-en történnek az igazán nagy dolgok, mert ott eltaláljuk és feszesítjük a SMAS réteget (ilyen mélységbe más hő hatású arcfiatalító kezelés egyébként már nem jut le, csak a szike).

A három rétegben egyszerre elvégzett kezelés hoz valóban komplex eredményt!

 

Miért fontos a SMAS réteg?

A SMAS (Superficial Muscular Aponeurotic System) egy vékony hártya, ami az izmok fölött helyezkedik el, (olyan, mint a marhahúson az a vékony fehér réteg) és meglehetősen nagy súlyt tart. Ha ez a hártya elveszíti a rugalmasságát, és megnyúlik, akkor nem tudja ellensúlyozni a gravitációt, vagyis elkezd a bőrünk megereszkedni.

Éppen ezért, ha igazán látványos lifting hatásra vágyunk, akkor fontos a SMAS kezelése. A korábban elérhető hő alapú arcfiatalító eljárások egész egyszerűen nem érték el ezt a réteget. Még a lézeres kezelések sem. A SMAS rétegig csak a sebészi szike ért le mindezidáig. Éppen azért nyújt minden korábbinál látványosabb eredményeket a HIFU kezelés, mert célzottan képest ezt a réteget elérni, közvetlenül feszesíteni.

Ezért fontos, hogy legyen a készüléknek 4,5mm-es feje (és hogy azt használják is a kezelés során a megfelelő területeken), mert a 3 mm-es és a 1,5 mm-es kezelőfej nem ér le idáig!

Megfelelő kezelési mélység

 

Mire számíthat a kezelés után?

Kezelés után közvetlenül picit fel fog duzzadni a kezelt terület, és kipirosodik. Ez nem lesz nagyon látványos, és nem fogja akadályozni abban, hogy emberek közé menjen. Kezelés után folytathatja a napi teendőit, mintha mi sem történt volna. Néhány óra múlva a duzzanat és a pír már nem is látható.

A következő napokban érzékeny lehet a terület, hiszen több ezer pici, láthatatlan seb kezd egyszerre gyógyulni. Nem kell fájdalommal számolnia, nem lesz szükség fájdalomcsillapítóra, vagy borogatásra.

Bár a kezelés nem jár felszíni sérüléssel, azért ne nagyon tegye ki a kezelt területet napnak, inkább tegyen fel erős fényvédő krémet, ha kimegy a szabadba!

1-2 héten belül lezajlik a sebgyógyulás, 4-6 hét múlva pedig beindul az új kollagén termelődése. 2-3 hónap után láthatja az eredményeket, amik egyéntől függően akár 1-2 évig (vagy akár még tovább) tartósak.

 

A változások követése

Fontos, hogy mindig csináljon magáról képet kezelés előtt, kezelés után közvetlenül, és később hetente! Amikor kezelés után naponta többször is a tükörbe néz, egész egyszerűen nem fogja látni magán a változást. Ugyanígy nem fogják látni azok sem, akik a közvetlen környezetébe tartoznak, és akikkel rendszeresen, naponta találkozik.

Ha csak a tükörre hagyatkozik, könnyen azt gondolhatja, hogy nem is volt eredményes a kezelés. De ha ránéz a képekre, akkor már teljesen más lesz a véleménye, mert reális képe lesz az előtte-utána állapotról, és sokkal hitelesebben fogja látni a változást. A szeme talán becsaphatja, de a fotók nem! (Talán ahhoz hasonlítható, mint mikor kezünkbe akad egy 5-10 évvel korábbi kép magunkról és megdöbbenünk a változáson. Ugyanez történik fordítva.)

 

Mikor nem alkalmazható a hifu kezelés? (Kontraindikációk)

 • nyílt sebek a kezelt felületen
 • súlyos vagy cisztás akné a kezelési területen
 • aktív herpesz vagy más fertőzés
 • aktív vagy fém implantátumok (pl.: pacemaker vagy defibrillátor) a kezelési területen
 • mechanikai implantátumok
 • feltöltéssel kezelt bőrfelület
 • mellimplantátum, mellszövet
 • keloid szövetek

 

Az Utims A1 fókuszált ultrahangos kezelés menete

 

fókuszált ultrahangos bőrfeszesítő kezelésA HIFU kezelés előtt a vendég részletes tájékoztatást kap annak menetéről; előzetes és utólagos teendőiről. A szakember ismerteti az Utims A1  fókuszált ultrahangos bőrfeszesítő kezelés menetét, a várható eredményt, illetve az esetleges kockázatokat. A kezelés alatt a vendég kényelmes pozícióban fekszik. A szakember kiválasztja és megtisztítja a kezelendő területet, majd nagy tisztaságú ultrahang-gélt visz fel. Ezután megkezdődik az Utims A1 fókuszált ultrahangos kezelés, amely a kezelendő felület nagyságától függően 30-120 percig tart.

A kezelés során alkalmazott ultrahang nyaláb behatol a bőr legmélyebb rétegeibe  (1,5, 3, illetve 4,5 milliméternyi mélységbe, kezelőfejtől függően), ahol századmilliméternyi pontossággal fejti ki a hatását a bőr és az izom találkozásánál, azaz a  SMAS rétegben. Az ultrahang 65-85 Celsius fokos hőmérsékletet generál, amelynek hatására a bőr rostjai összeugranak, azonnali változást garantálva. A bejuttatott energia beindítja a kívánt folyamatokat.

 

 

Mi a teendő a fókuszált ultrahangos kezelés után?

A minél gyorsabb és tartósabb eredmény érdekében a vendégnek a HIFU Utims A1 fókuszált ultrahangos lifting kezelés után érdemes megfogadnia néhány tanácsot:

A beavatkozást követően 1-2 hétig ajánlott mellőzni a bőr felmelegedésével járó tevékenységeket (szaunázás, intenzív testedzés, kemény fizikai munka). Ne használjon olyan bőrápoló termékeket, amelyek eltömítik a bőr pórusait, illetve mellőzze a bőrradírt és a halványító készítményeket. Lehetőleg ne dohányozzon, szedjen C-vitamint (amely támogatja a kollagén újraépülését),mellőzze a szolárium használatát-szintén néhány hétig- és igyon nagy mennyiségű folyadékot. Ha mindezeket betartja, a HIFU kezelés látványos eredményét sokáig élvezheti.

 

Milyen eredményre számíthatunk?

A fókuszált ultrahangos (HIFU) technológiával már egy kezelés után látványos, tartós és rövid időn belül jelentkező eredményt érhetünk el. Közvetlenül a bőrfeszesítő kezelés után még nem látszik nagy változás: ehhez egyéntől függően néhány hét, illetve hónap szükséges. De megéri várni, illetve készíteni egy fényképet a kezelés előtti állapotról, hogy összehasonlíthassuk a régit az „új arcunkkal”. A leglátványosabb eredmény 35 és 60 év közötti hölgyek esetében keletkezik. A bőr állapotától függően több kezelésre is szükség lehet. Az Utims A1 fókuszált ultrahangos bőrfeszesítő kezelés hatása akár 1-3 évig is kitart.

 

Hogyan lehet kezelésre, vizsgálatra jelentkezni?

Amennyiben vizsgálatra, vagy kezelésre kíván jelentkezni Esztétikai lézercentrumunkba,
úgy kérjük az oldalon található » bejelentkezési űrlapot kitölteni és elküldeni számunkra,
vagy keresse kollégáinkat » ügyfélszolgálatunkon!


»

bőrfiatalítás

ultrahangos bőrfiatalítás

fókuszált ultrahang kezelés

bőrfeszesítés

HIFU


© 2015. Pannonderm.hu · Pannonhalma · Minden jog fenntartva!